категории
полезни съвети
Dunlop представя новата "Winter Sport 5"

Dunlop не позволява на зимата да се изпречи на пътя ви с новитеWinterSport 5
Отлично сцепление и представяне, които помагат на водачите да се движат винаги напред, дори и в непредсказуемите зимни условия
6октомври 2015, Брюксел/София – Dunlop, водещата марка за високоскоростни гуми, анонсира представянето на новата гума WinterSport 5, която предлага отлично сцепление и представяне за справяне с различни зимни повърхности, включително мокри, заледени и заснежени пътища. Новата зимна гума е налична в търговската мрежа от месец юни, а пълната гама от размери - от септември 2015 година.

WinterSport 5 е петата гума в награждаваната гама зимни гуми на Dunlopи надгражда върху успехите на своите предшественици, най-вече на динамичнатаWinterSport 4D.Гумата е проектирана така, че да помогне на потребителите да продължат да се движат в непредвидимите зимни условия или пътища, включително черен лед, киша, заледени участъци, топящ се сняг и локви.

За постигането на това в продължение на 24 месеца над 400 R&Dспециалисти работиха на три различни континента за разработването на новата гума в продуктовата гама DunlopWinterSport. Иновациите включват по-голям брой на блокчетата  в гумата, което предлага подобрено представяне на заснежени пътища, и централни ламели под ъгъл, което осигурява превъзходно странично сцепление на хлъзгави повърхности. Освен това, повишената дълбочина на каналите предпазва от аквапланинг, а оптимизирата конструкцията и равномерното разпределение на теглото повишават горивната ефективност .

В сравнение със своя предшественик гумата осигурява с 5% по-добро  спирането на мокро, с 16% по-добро спирането на заледени пътища, с 15% по-ниско съпротивление при търкаляне и с 4% подобрено ускорение на сняг .

“Поради обилните валежи и другите екстремни метеорологични условия, които стават все по-типични за Европа, отличното сцепление е от съществено значение за шофирането през зимата“, коментира Ханс Врижсен, маркетинг директор за Dunlop леки гуми за Европа, Близкия Изток и Африка. “Радваме се да предложим гума, която има отлично сцепление с пътя в зимни условия и предлага върховото представяне, което нашите потребители са свикнали да получават от гуми ни. Независимо от зимните условия с WinterSport 5 осигуряваме на нашите амбициозни и активни потребители гума, която подхожда на забързания им начин на живот“, добавя Врижсен.

Dunlop е официален партньор на AMGDrivingAcademy, и те работят заедно при тестването на високоскоростни гуми в трудни и взискателни условия. Гумата е налична в 43 размера:SD/195 до 255; AR/40 до 65; RD/15” дo 19” е и проектирана да посреща всички изисквания за зимни гуми и е маркирана със символа тривърха планина със снежинка.


Публикувано на 09/10/15